Designed By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple.dk
 
 
 

Vikingemarked 2010

                                                                                                   Doverodde 4/7 2010

 

 

Vikinge marked i Doverodde  3. & 4. juli 2010

 

lørdag: Temperatur op til 28 grader c. Vind ca. 6m./sek til at starte med, stigende til måske 12-14m. /sek. fra sydvest. Klart vejr med god sigtbarhed. Tordenvejr sidst på eftermiddagen, med stigende vind.

 

Søndag: Temperatur op til 26 grader c. Vind ca. 3-5m./sek. fra vestsydvest.

 

En vellykket weekend er slut.

Mange var mødt op for at nyde et sommermarked med vikinger, HARTR, fra Holstebro  og vikingeskibe,  THOR & THYRA af Nessund, og SØBLOMSTEN fra Struer i Doverodde.

 

Lørdag bød på sommer og masser af varme, en enkelt tordenstorm med efterfølgende regn. Vi var ude på fjorden med nye medlemmer, og de fik en rigtig omskiftelig sejltur…

Først roede vi ud forbi havnen, op med sejlet og afsted. Efter et par vellykkede vendinger kom der lidt mere vind. På vej mod øst fra thy-siden og mod Boddum-halvøen kom der mere vind. Rebede først øverste reb, og kort tid efter de to nederste. Alt forløb godt og sikkert . Ved 4 eller 5 vending var vinden efterhånden så kraftig at vi bjærgede sejlet. Det skulle senere vise sig, at det var et forvarsel om tordenvejr. Som vi ikke var blevet varslet om af vejrudsigten. heldigvis gik alt som det skal.

”Cassiopeia” af Struer, tog os på slæb ind til Doverodde, sammen med ”Søblomsten”.

”Flot syn”, øv øv øv.

Men alle kom godt og sikkert ind til havnen igen.

Der var fællesspisning i vikingehallen med grill-kød og salat. hyggen bredte sig hastigt og en god dag var efterhånden ved at ende.

 

Søndag var en dejlig sommerdag med ligeså mange besøgende, måske flere end om lørdagen.

”THYRA” sejlede konstant med gæster, og fik en enkelt special sejlads oveni. Der var en uheldig sejler fra en lystbåd der faldt i vandet, og heldigvis var vores lille skib i nærheden. Manden blev reddet op og vores ”helte” kunne returnere til havnen, en oplevelse rigere.

 

”THOR” sejlede med nye medlemmer begge dage, ( vistnok 6-8 stk.) så alt i alt var det en rigtig god weekend…

 

Vi takker alle for en god indsats og håber på at se jer igen til marked i 2011

 

På laugets vegne

Jan Winding

 

 

 

 

 
 

Neessund Vikingeskibs Laug