Designed By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple.dk
 
 
 

Turen til Vilsundmarked 2010

 29/7 2010

Atter en god sejlads er vel overstået.  8 personer sejlede til Vilsund marked torsdag d. 29 juli 2010. Vi startede kl. 0900 med klargøring af skib og udstyr.  Fik fordelt pladser og opgaver.

Afgang fra Doverodde kl. 0915. Vejret: svag vind fra vest,  4-5 m./sek. Temp. Ca. 20 gr. c.

Der blev roet ud til jerntønden, og sejlet sat. Alt gik som det skulle og vi styrede mod Vilsund med håb om at ankomme ca. kl. 1300. Vi havde en formidabel sejlads hele vejen. Desværre var der ikke så meget vind som vi kunne håbe på, farten derop kom ikke over 5 knob. Ved Ørhale var vi nødt til at bjærge sejlet da vinden var drejet om i nordvest, sejladsen fortsatte for årekraft.  

Vi ankom til Vilsund ca. 1430 og lagde kortvarigt ind til bådeværftet for at sætte Michael og hans 2 drenge af, da de skulle nå en bus. Sejlede videre over til broen og ventede på at få gennemsejling. Markedspladsen blev nået kl. ca. 1500, hvor vi lagde til ved badebroen og der blev kort landgang til løjerne inde på pladsen. Efter lidt proviantering, (kæmpehotdogs) gjorde vi os sejlklar, og sejlede mod Doverodde kl. 1545, Vinden var tiltaget op til ca. 8m./sek.fra nordvest. Årene kom igen i vandet gennem broløbet , og efter passage satte vi sejl og sejlede hjemad. 


Da vi nu havde vinden ind fra siden og på et tidspunkt fra agten for tværs gik det derudaf med op til 9 knob. Vi kom til Doverodde kl. 1800 og fik klaret skibet op efter en rigtig god sejlads. Tak til alle deltagere for en hyggelig tur.


Jan Winding

 
 

Neessund Vikingeskibs Laug